• Аспарагус Сетацеус Плюмосус
Сипаттамалары
  • Шығарылған ел:
    Голландия
Сипаттамасы
Аспарагус (Asparagus) - спаржа тұқымдасына жатады және өсімдіктердің 300-ден астам түрі бар, олар сыртқы түрі бойынша айтарлықтай ерекшеленеді және әртүрлі климаттық аймақтарда өсетін барлық континенттерде кең таралған. Аспарагустың кейбір түрлері жеуге жарамды, спаржа деп аталады, олар көкөніс өсімдігі ретінде арнайы плантацияларда өсіріледі, тамаққа жас өскіндері қолданылады. Басқа түрлері бөлмелерді безендіру үшін ғана қолданылады, кесілген бұтақтары гүл композицияларын жасау үшін өте қолайлы.Аспарагус тұқымдасының көптеген өкілдері - көпжылдық шөптер, бұталар және лианалар; олардың сабақтары жіңішке және икемді, жапырақ тәрізді өскіндері (кладодтар), инелерге ұқсас жапырақтардың қызметін атқарады; гүлдері ақшыл, кішкентай; гүлденуден кейін қызыл жидектер пайда болады; Аспарагус - қарапайым өсімдік; Бұл әдемі сәндік жапырақты өсімдіктер ішкі және сыртқы өсіруде кеңінен таралған. Салқын климатта спаржа жақсы қыстайды, жасыл сабақтарын жоғалтады және көктемде күшті тамырлардан қайта өсе бастайды.Өсіру және күтім жасау шарттары:Жарықтандыру: көлеңкеге төзімді, күннің тікелей сәулелеріне төзімсіз, көлеңкелеу ұсынылады; Көбінесе диффузиялық жарық қажет, «шығыс» және «солтүстік» терезелеріне орналастыру қолайлы.Ылғалдылық: маңызды емес, бірақ мезгіл-мезгіл бүрку керек; Ауа тым құрғақ болса, аспарагус сарғаяды және кеуіп қалады.Температура: температураның өзгеруіне аса ынталы емес, оны көктем мен жазда 20-22 °C температурада ұстаған жөн, салыстырмалы тыныштық кезінде қарашадан ақпанға дейін оны 14-15 °C-тен төмен температурада ұстаған дұрыс, жел мен жауын-шашыннан аулақ ұстау керек.Суару: тұрақты болуы керек; өсімдікті аптасына 2-3 рет суару керек; суару үшін тек тұндырылған суды пайдаланыңыз; құмырадағы топырақ әрдайым ылғалды, бірақ артық болмауы керек, өйткені топырақ сумен толтырылған болса, өсімдіктердің тамырлары шіріп кетуі мүмкін;Қайта отырғызу: аспарагус тез өседі, сондықтан көктемде үлкенірек сыйымдылыққа ауыстырылады; қайта отырғызу кезінде өсіп кеткен тамырдың бір бөлігін және ескі бұтақтарды кесіп тастау керек.Көбеюі: бұтаны бөлу, тұқымдармен және сабақтармен- аспарагус көбейтудің ең оңай жолы - бұтаны бөлу (өсімдіктің күшті тамыры бар, оны бөлу жаңа үлгілерді береді);- жаңадан жиналған тұқымдар арқылы (тұқымдар құмыраларға егіледі, 23-25 ​​градус температурада сақталады, мезгіл-мезгіл су шашылады.);- сабақтармен (көбейту үшін сабақтардың кесінділері ерте көктемде дайындалады және дымқыл құмға отырғызылады, шыны немесе пленкамен жабылады, үнемі су шашыратылады және желдетіледі; 4-6 аптадан кейін кесінділер тамыр алады).Ескерту:Өсімдіктердің бағасын әр тапсырыс кезінде сұрап біліңіз, себебі олар өсімдіктің мөлшеріне байланысты өзгеруі мүмкін.Назар аударыңыз, тірі тауарлар (өсімдіктерді) кері қайтаруға немесе айырбастауға жатпайды.Тапсырысты жіберу алдында клиентке растау үшін таңдалған өсімдіктің суреті және бейне есебі ұсынылады.
Тағы көрсету
Тауар сипаттамасында дәлсіздік пен қате байқасаңыз, қате мәтінді белгілеп, Ctrl+Enter пернелерін басыңыз.