• Аглаонема
Сипаттамалары
  • Шығарылған ел:
    Голландия
Сипаттамасы
Аглаонема (Aglaonema) – Ароидты тұқымдасына жататын мәңгі жасыл шөптесін өсімдік болып табылады. Аглаонема тұқымы, әртүрлі бағалаулар бойынша, 20-дан 50-ге дейін түрді қамтиды. Өсімдіктің атауы екі грек сөзінен шыққан: «aglos» - жарқын (жылтыр) және «nema» - жіп (аталық). Аглаонема- Диффенбахияның жақын туысы және оған ұқсас, бірақ өлшемі кішірек, жапырақтары тар және ұзағырақ гүлденеді. Бұл таңғажайып былғары, жылтыр жапырақтары бар бұталы өсімдік, кейбір түрлері қызғылт-қызыл түсті, оларда әртүрлі сәнді өрнектері бар. Аглаонеманың барлық сұлулығы оның жапырақтарында, сондықтан ол әртүрлі интерьерлер мен үй-жайлардың сәндік элементтері арасында кең танымал.Англаонема – етті, қысқа, сабақтары тік, шөптесін өсімдік. Кейбір түрлердің түбінде тармақталған діңі болады. Жас өсімдіктерде дің іс жүзінде көрінбейді, ересектерде ол бұрын өсіп келе жатқан жапырақтардан алынған негіздердің іздері болады. Жапырақтары былғары, тығыз, тұтас, пішіні ұзын ланцеттен кең сопақшаға дейін өзгереді. Жапырақтың ортаңғы тамыры төменгі жағынан шығып тұратындай етіп иілген. Аглаонема жасыл флораның сәндік жапырақты өкілдерінің арасында сенімді түрде өз орнын алды.Өсіру және күтім жасау шарттары:Жарықтандыру: диффузиялық жарықтандыру және жартылай көлеңкелеу ұсынылады, аглаонема тікелей күн сәулесінен қорғалуы керек; Күміс мәрмәр жапырақтары бар аглаонема сорттары көбірек жарықты қажет етеді.Ылғалдылық: өсімдік ауаның жоғары ылғалдылығын қажет етеді, сондықтан аглаонеманы бүріккішпен жүйелі түрде ылғалдандыру керек.Температура: күзгі-қысқы кезеңде ұсынылатын температура +20 ° C-+ 22 ° C, бірақ + 18 ° C төмен емес, көктемде және жазда - + 20 ° C-тан + 25 ° C-қа дейін, ұсынылады, температура мен желдің кенеттен өзгеруін болдырмау маңызды.Суару: қалыпты суару ұсынылады, ол топырақтың жоғарғы қабаты құрғағаннан кейін дереу жасалады; Аглаонема топырақтың шамадан тыс кептіруімен немесе субстратта сұйықтықтың тоқырауымен өліп қалуы мүмкін екенін білген жөн.Отырғызу: ересек өсімдіктер 3-4 жыл сайын, жас өсімдіктер әдетте жыл сайын көктемнің соңында қайта отырғызылады; ескі сабақтары 1-2 сантиметр биіктікке кесіледі, содан кейін ұсақталған көмірге себіледі.Көбеюі: сабақтармен, отырғызу кезінде тамырсабақтарды бөлу, тұқымдармен.- тамырсабақтарды бөлу әдісі: бөлу көктемде жақсы орындалады; алынған сабақтар дайындалған топыраққа отырғызылады және бірнеше айдан кейін оның тамыр жүйесі нығайған кезде, гүлді үлкенірек құмыраға отырғызуға болады;- кесінділері әдісі: бұл әдісті жүзеге асыру үшін жартылай жалаңаш өскіндер қажет, сабақтың ортаңғы немесе жоғарғы бөлігін алуға болады және тамырын алу үшін 30 С° -тан төмен емес температураны сақтау керек; алғашқы тамырлар пайда болғаннан кейін, дайындалған топыраққа көшіру керек;- тұқыммен көбейту: тұқымдарды үй жағдайында пайдалану ұсынылмайды, егер басқа нұсқа болмаса, онда олар ақпан немесе наурыз айының соңында отырғызылады (тұқымдар жаңа болуы керек, әйтпесе өсімдік өспейді; температура режимі; сабақтарының тез өсуі үшін 25-тен 27 ° C-қа дейін температурада ұстау).Ескерту:Өсімдіктердің бағасын әр тапсырыс кезінде сұрап біліңіз, себебі олар өсімдіктің мөлшеріне байланысты өзгеруі мүмкін.Назар аударыңыз, тірі тауарлар (өсімдіктерді) кері қайтаруға немесе айырбастауға жатпайды.Тапсырысты жіберу алдында клиентке растау үшін таңдалған өсімдіктің суреті және бейне есебі ұсынылады.
Тағы көрсету
Тауар сипаттамасында дәлсіздік пен қате байқасаңыз, қате мәтінді белгілеп, Ctrl+Enter пернелерін басыңыз.